46.lv
Sestdiena, 2024. g. 04. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Vijolīte, Viola, Vizbulīte/ Денис, Кондрат, Федор
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

Rēzeknē īsteno projektu "Iedvesmojies, esi aktīvs"

Фото: Publicitātes foto
Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs Rēzeknē īsteno projektu "Iedvesmojies, esi aktīvs", vēsta pašvaldībā.
Projekta mērķis – aktivitāšu organizēšana jauniešiem, izmantojot neformālas izglītības metodes, sekmējot dzīves kompetences, sociālo prasmju attīstīšanu, aktīva un veselīga dzīvesveidu veicināšanu jauniešu vidū. Tā ietvaros plānotas vairākas aizraujošas aktivitātes.
 
Projekts tiek īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2015.gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros. Valsts programmas pasākumus īsteno Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra.
 
Projekta realizācijā ir iesaistīti gan ARPC jaunatnes lietu nodaļas darbinieki, gan jaunieši no Jaunatnes iniciatīvu centra "Draugu centrs" un no Jauniešu atvērtā centra "JACis".
 
Projekta organizatori strādā dažādās darba grupās, katrs ir atbildīgs par savas grupas izveidošanu un dalībnieku piesaisti, lai izietu visu organizatoriskā un administratīvā darba procesu. Grupas tēmas ir pārdomātas un sniedz zināšanas, prasmes un jaunas iemaņas, kā lietderīgi un aktīvi pavadīt savu brīvo laiku.
 
Projekta ietvaros organizētās aktivitātes būs kā platforma jauniešiem, lai organizētu pasākumu "Sportiskajai Rēzeknei 730", tiks izstrādāta metodoloģija, kā organizēt orientēšanās pasākumus, minot piemērus, uzdevumus un maršrutus. Tas palīdzēs turpmāk arī tiem, kas vēlēsies organizēt līdzīgus orientēšanās pasākumus, jo izstrādātais būs paraugs, kā to darīt turpmāk.
 
Projekta laikā tiks apzinātas visas biedrības un vietas, kur jaunieši var lietderīgi pavadīt savu brīvo laiku, notiks mācību ekskursijas un tiks izveidots informatīvs materiāls, kas būs pieejams visiem jauniešiem.
 
Notiks veselīga dzīves veida izpēte, tiks izveidoti ieteikumi jauniešiem. Projekta partneri iepazīstinās jauniešus ar spēli "Veselīgs dzīvesveids", kuru jaunieši turpmāk varēs izmantot un spēlēt ar saviem draugiem un klases biedriem.
 
Ritmiskās apmācības "Bumbas kā bungas" – intensīva, jautra, enerģiska nodarbība, kas attīsta koordināciju, ritma izjūtu un vienlaicīgi ir intensīvs kardio treniņš. Jauniešiem ir pieredze (iegūta Vācijas apmaiņas projektā), kā organizēt ritmiskās apmācības.
 
Projekta gaitā tiks iepirktas vingrošanas bumbas, spaiņi un bungu vālītes, jaunieši iemācīsies spēlēt un kustēties, līdz ar to varēs iemācīt arī citiem. Tas būs ilgtspējīgs ieguldījums, jo varēsim organizēt treniņus arī pēc projekta realizēšanas. "Dzīvās bungas" – tas ir kaut kas jauns, tādēļ jācer, ka jaunieši būs ieinteresēti.
 
Sporta nedēļa – darba grupa plānos aktivitātes, kuras balstās uz neformālās izglītības metodēm. Uzdevums būs izstrādāt metodisko materiālu, kuru jaunieši varēs lietot un arī izmēģināt, piedāvājot to visiem aktivitātēs iesaistītajiem jauniešiem.
 
Sporta nedēļa notiks no 13. līdz 19.jūlijam, ikviens interesents ir aicināts pievienoties draudzīgajai komandai.  Vairāk informācijas pa tālruņiem: 64622599 vai 26033202. 


 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"